Vegan άσπρη σάλτσα από κάσιους
Η συγκεκριμένη συνταγή με vegan άσπρη σάλτσα από κάσιους είναι ιδιαίτερα νόστιμη, θρεπτική και εύκολη. Αν παρατηρήσετε την παρακάτω διατροφική ανάλυση της συνταγής είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά σε σχέση με τις άσπρες σάλτσες που συνηθίζονται να πωλούνται στο εμπόριο ή να μαγειρεύονται στο σπίτι.
Διατροφική Ανάλυση ανά 100 γρ. σάλτσας
Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis
Για την vegan άσπρη σάλτσα από κάσιους
- Αμύγδαλα (15τμχ)
- Κάσιους (50γρ.)
- Νερό από βράσιμο μακαρονιών (120γρ.)
- Γάλα φυτικό (100γρ.)
- Αλεύρι από ρεβίθια (20γρ.)
- Διατροφική μαγιά (10γρ.)
- Μανιτάρια (3 τμχ.)
Εαν θελήσουμε να τα συνδυάσουμε με μακαρόνια
Υλικά για 2 άτομα:
- Μακαρόνια (200γρ.)
- Αλάτι (1/2 κ.γλ.)
- Μανιτάρια Portobello (3τμχ)
Περιγραφή:
– Αφήνουμε τα αμύγδαλα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε (photo 1).
– Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τα κάσιους και το νερό από τα μακαρόνια και τα χτυπάμε καλά.
– Έπειτα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλι όλα μαζί και τα αφήνουμε 7 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή (photo 2).
Εαν θελήσουμε να τα συνδυάσουμε με μακαρόνια:
– Βάζουμε το νερό να βράζει για τα μακαρόνια με αλάτι. Έπειτα τα βράζουμε και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με μια πετσετούλα.
– Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, να μαλακώσουν 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, έπειτα ρίχνουμε μακαρόνια (350γρ.) και σάλτσα (150γρ.) και τα αφήνουμε 2 λεπτά.
-Είναι έτοιμα. Καλή σας όρεξη!!! (photo 3)



Εαν σας ενδιαφέρει, να μάθετε περισσότερα για μια χορτοφαγική διατροφή, και να εκπαιδευτείτε πάνω σε αυτήν, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με ασφάλεια και αξιοπιστία, μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες του διαιτολογικού μας γραφείου εδώ.
Μην αμελήσετε να διαβάσετε το πρώτο μας χορτοφαγικό βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, το 2013 με τίτλο: Κρέας; Όχι ευχαριστώ: Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους, από τις εκδόσεις medΝutrition Publications.