Φαλάφελ

Φαλάφελ

Τα φαλάφελ, αποτελεί ίσως μια από τις πιο γνωστές χορτοφαγικές συνταγές. Στην συγκεκριμένη εκδοχή, προσπάθησα να είναι χαμηλά σε λιπαρά και για αυτόν τον λόγο, είναι ψημένα στον φούρνο.

Υλικά:

½ πακέτο ρεβίθια, μουλιασμένα για 24 ώρες (250g)

1 μέτριο κρεμμύδι

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο, περασμένες στην πρέσα

½ κούπα μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

1 κ.γλ. κόλιανδρο, τριμμένο

½ κ.γλ. κύμινο, τριμμένο

½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικα

1/4 κ.γλ. κανέλα

1/4 κουταλάκι μπαχάρι

½    αλάτι

½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. αλεύρι

Παρασκευή :

– Χτυπάμε τα μουλιασμένα ρεβίθια σε μουλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρονται πιο πάνω και τα χτυπούμε. Αν δεν χωράνε χτυπάμε πρώτα τα ρεβίθια, αφήνοντας λίγα ολόκληρα και τα χτυπάμε με τα υλικά.

– Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και να τα ανακατεύουμε. Τα σκεπάζουμε με διαφάνεια ή καπάκι από το μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν για 1 ώρα.

Τα ζυμώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 20-30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μέχρι να ροδίσουν καλά Βγαίνουν περίπου 15 τεμάχια.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*