fbpx

Φέτα Αμυγδάλου

Φέτα Αμυγδάλου

Η φέτα αμυγδάλου αποτελεί μια φυτική παραλλαγή της κλασικής φέτας, εξίσου θρεπτική, απαλλαγμένη από κορεσμένα λιπαρά.

Υλικά:

  • 25γρ ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 125γρ. ζεστό νερό
  • 125γρ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 150γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 30γρ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. διατροφική μαγιά

Περιγραφή:

-Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα από βραδύς (πάνω από 9 ώρες). Τα ζεσταίνουμε για λιγότερο από λεπτό σε ένα κατσαρολάκι για να φουσκώσει η φλούδα τους. Αφού τα ξεφλουδίσουμε και τα βάλουμε στο μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια αλλά σταματάμε πριν γίνουν κρέμα.

-Προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα χτυπάμε.

-Έπειτα διαλύουμε το νισεστέ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε με όλα τα υλικά στο μίξερ. Θεωρώ ότι η διατροφική μαγιά είναι απαραίτητη για την γεύση. Αν σας αρέσει το σκόρδο και άλλα μπαχαρικά μπορείτε όπως θυμάρι, δενδρολίβανο, πιπέρι μπορείτε να τα προσθέσετε.

-Έπειτα όλο το μείγμα το βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράζει, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κολλήσει .

-Αφού γίνει αρκετά πηχτό το κατεβάζουμε και το βάζουμε στο σκεύος που θέλουμε κατά προτίμηση μικρό.

-Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο ανάλογα την ψύξη σε 1-2 ώρες θα είναι έτοιμο και δροσερό προς κατανάλωση.

Αν σας ενδιαφέρει, να μάθετε περισσότερα για μια χορτοφαγική διατροφή μέσω σεμιναρίων, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ:

Όλα μαζί στο σκεύος…
Αρχίζει και πήζει…
Έχει γίνει…
Έτοιμη για το ψυγείο…
Καλή μας όρεξη…

Για περισσότερα vegan σνακ, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video μου στο κανάλι του διαιτολογικού μας γραφείου στο youtube, όπου μπορείτε να εγγραφείτε.

Διαιτολόγος Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*