Παπουτσάκια Vegan

Παπουτσάκια vegan

Παπουτσάκια Vegan

Τα παπουτσάκια Vegan, αποτελούν μια αγαπημένη συνταγή, την οποία αποφάσισα να τροποποιήσω μόνο με φυτικά συστατικά. Στον σχεδιασμό της συνταγής, προσπάθησα να είναι νόστιμη αλλά ταυτόχρονα υγιεινή με χαμηλότερα λιπαρά σε σχέση με την παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

Για 4-5 μέτριες μελιτζάνες παπουτσάκια Vegan:

Μπεσαμέλ:

  • Πατάτα (1 μέτρια)
  • Κόκκινες φακές (1/2 φλ.)
  • Αμύγδαλα (1 χούφτα)
  • Χρυσόριζα (1/2 κ.γλ.)
  • Αλάτι (¼  κ.γλ.)
  • Ελαιόλαδο (2 κ.γλ. )
  • Μοσχοκάρυδο (¼ κ.γλ.)

Γέμιση:

  • Κινόα (3 κ.σ.)
  • Ντομάτες (2-3 τριμμένες  ή ½ κονκασέ)
  • Μαϊντανός (½-1 φλ.)
  • Kρεμμύδι (1 μεσαίο)
  • Σκόρδο (1-2 σκελίδες)
  • Ελαιόλαδο (1 κ.σ.)
  • Αλάτι (½ κ.γλ.)
  • Χρυσόριζα (¼ κ.γλ.)
  • Πιπέρι Καρότα (2 μεσαία)
  • Πιπεριά Κόκκινη (1 μεσαία)
  • Πιπεριά πράσινη (1 μεσαία)
  • Μανιτάρι (1 μεσαίο) ψιλοκομμένο

Περιγραφή

Προετοιμασία μπεσαμέλ

Τα αμύγδαλα αφού φουσκώσουν (από το βράδυ μούλιασμα ή βράσιμο περίπου 15 λεπτά) αφαιρούμε την φλούδα τους. Στην συνέχεια βράζουμε τις φακές μαζί με την πατάτα. Κατά την στράγγιση της πατάτας και τις φακής κρατάμε ½ ποτήρι από το υγρό αυτό. Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και χτυπάμε. Προσθέτουμε και το ½ ποτήρι που αφήσαμε στην άκρη μέχρι να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο υγρό όπως στην εικόνα. Είναι έτοιμο!!

Προετοιμασία στις μελιτζάνες

Τις καθαρίζουμε όπως φαίνεται στην εικόνα και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι και ξύδι για να αφαιρεθεί η πικρή γεύση. Αφού τις στραγγίσουμε με το χέρι, τις ψήνουμε στον φούρνο σε λαδόκολα για ½ ώρα περίπου στους 200 βαθμούς. Τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και μετά κατά την διάρκεια του ψησίματος 1 φορά ακόμη, ανάλογα με τον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Προετοιμασία γέμισης

Αφού μαραθούν το καρότο, το κρεμμύδι το σκόρδο, οι πιπεριές και το μανιτάρι στο τηγάνι με λίγο νερό προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα συστατικά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να δέσουν περίπου ½ ώρα. Η κινόα καλό θα είναι πριν την προσθέσετε, να έχει φουσκώσει σε ζεστό νερό για 10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η πικράδα της.

Αφού λοιπόν είναι όλα έτοιμα, ανοίγετε με ένα μαχαίρι τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι ή με το χέρι, κάνετε χώρο έτσι που είναι μαλακές οι μελιτζάνες και προσθέτετε την γέμιση και την μπεσαμέλ από επάνω όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Το αφήνεται για ½ ώρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Καλή σας όρεξη! Τα παπουτσάκια vegan είναι έτοιμα για μια παραδοσιακή plant-based διατροφή!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια ασφαλή χορτοφαγική διατροφή εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*