Ομελέτα με ρεβιθάλευρο

Ομελέτα με ρεβιθάλευρο

Είστε χορτοφάγος και σας έχει λείψει μια ομελέτα vegan; Η ομελέτα με ρεβιθάλευρο αποτελεί μια εξαιρετικά νόστιμη εναλλακτική της ομελέτας με αυγά. To ρεβιθάλευρο αποτελεί ένα διαδεδομένο συστατικό στην κουζίνα της Μ. Ανατολής και της Ινδίας.  Διατροφικά, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χωρίς όμως να περιέχει την χοληστερόλη και το κορεσμένο λίπος των αυγών.

Υλικά (για 2 άτομα):

  • Ρεβιθάλευρο (100γρ.)
  • Διατροφική μαγιά (20γρ.)
  • Ελαιόλαδο (30γρ.)
  • Νερό (200γρ.)
  • Κόκκινη πιπεριά (1/2 μεσαία)
  • Πράσινη πιπεριά (1 μεσαία)
  • Μανιτάρια Portobello (2 μικρά ή 1 μεγάλο)
  • μουστάρδα (½ κ.γλ.)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Περιγραφή:

– Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα μπολ εκτός από τα λαχανικά και ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με το πιρούνι .

– Αφού κόψουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό για να μαραθούν σε μέτρια φωτιά, έπειτα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα. Την αφήνουμε να ψηθεί καλά από την μια πλευρά και την αναποδογυρίζουμε (όπως μπορούμε) με ένα πιάτο ή με μια σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά συνολικά.

Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και την φέτα αμυγδάλου και να την προσθέσουμε από επάνω όπως στην εικόνα 2.

Εαν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για μια χορτοφαγική διατροφή, δείτε εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*