fbpx

Μπιφτέκι από φασόλια

Μπιφτέκι φασολιού

Μπιφτέκι από φασόλια

Το μπιφτέκι από φασόλια είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και νόστιμη συνταγή vegan μπιφτεκιού. Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και οικονομική.

Σύμφωνα με την παρακάτω διατροφική ανάλυση, 1 μπιφτέκι φασολιού της συνταγής μας, περιέχει σημαντική περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο και ασβέστιο. Ταυτόχρονα, περιέχει ελάχιστες ποσότητες λιπαρών. Η συστηματική κατανάλωση φασολιών βοηθάει σε ένα καλύτερο έλεγχο σακχάρου και χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και την υγεία της καρδιάς!

Διατροφική Ανάλυση ανά τεμάχιο μπιφτεκιού φασολιού (85γρ.):

Μπιφτέκι φασολιού

Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis

Υλικά για 11 μπιφτέκια:

  • Άσπρα φασόλια (500 γρ..)
  • Μανιτάρια (2 άσπρα)
  • Ντομάτα (1/2 τμχ.)
  • Σκόρδο (1/2 σκελίδα)
  • Κρεμμύδι (1/2 τμχ.)
  • Βρώμη (7 κ.σ.)
  • Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
  • Θυμάρι αποξηραμένο (1/2 κ.γλ.)
  • Αλάτι (2.5 κ.γλ.)
  • Πιπέρι μαύρο( ¼ κ.γλ.)
  • Πιπέρι καγιέν ( ¼ κ.γλ.)
  • Κουρκουμάς (1/2 κ.γλ.)
  • Μαιντανός (6 κλωναράκια ψιλοκομμένα)
  • Δυόσμος ( 1/2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο 4 κλωναράκια ψιλοκομμένα)
  • Ξύδι (1/2 κ.γλ.)

Περιγραφή:

– Βράζουμε τα φασόλια ώστε να γίνουν αρκετά μαλακά είτε στην χύτρα είτε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα πατάμε με μία τρυπητή κουτάλα για να λιώσουν λίγο.

– Στο multi βάζουμε τα μανιτάρια, την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μείγμα στα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

– Τα βάζουμε στο ψυγείο 30-40 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα και να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Είναι έτοιμα.

Tips:

  • Καλό είναι να τα αφήσουμε τουλάχιστον 12 ώρες να φουσκώσουν τα φασόλια.
  • Στην χύτρα το βράσιμο διήρκεσε 30 λεπτά για να μαλακώσουν.
  • Αν σας αρέσει το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη.
  • Τα μπιφτέκια αν θέλουμε μπορούμε να τα γυρίσουμε στο ψήσιμο έτσι ώστε και από της δύο πλευρές να φαίνονται ξεροψημένα.

Για Vegan Burger:

Κόβουμε ένα ψωμάκι στην μέση, το αλείφουμε εσωτερικά με σπιτική vegan μαγιονέζα, έπειτα ρίχνουμε στο κάτω ψωμάκι μουστάρδα και κέτσαπ, το μπιφτέκι ζεστό και τέλος το μαρούλι, το κρεμμύδι και ενδιάμεσα αλάτι. Το vegan burger είναι έτοιμο!!

Εαν μένετε μακριά από το γραφείο μας στην Θεσσαλονίκη και σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για μια χορτοφαγική διατροφή on-line, μπορείτε να δείτε εδώ.

 μπιφτέκι φασολιού
Πριν το ψυγείο…
 μπιφτέκι φασολιού
Μετά το ψυγείο…
μπιφτέκι φασολιού
Έτοιμα για τον φούρνο…
μπιφτέκι φασολιού
Μόλις βγήκαν…
Μπιφτέκι φασολιού
Είναι έτοιμο το burger…

Για περισσότερες επιλογές για vegan μπιφτέκια οσπρίων, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video στο κανάλι μας στο youtube:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*