fbpx

Κιμάς από κόκκινες φακές

Κιμάς κόκκινης φακής_plantbased.gr

Κιμάς από κόκκινες φακές

Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις κόκκινες φακές για τον κιμά, γιατί οι συγκεκριμένες φακές μαγειρεύονται πολύ γρηγορότερα από τις κλασσικές φακές, και στο τελικό αποτέλεσμα όπως θα δείτε θυμίζει πολύ τον κιμά κρέατος. Ο κιμάς κόκκινης φακής, μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, συνταγές με βάση το ρύζι και μπορεί να αποτελέσει ακόμη γέμιση για γευστικά σάντουιτς και τορτίγιες.

Ο κιμάς κόκκινης φακής είναι μια ιδανική επιλογή για αύξηση των φυτικών ινών, του καλίου, του φολικού οξέος, του σιδήρου και του μαγνησίου με μηδέν κορεσμένο λίπος. Και φυσικά αυξάνει συνολικά το προσλαμβανόμενο ποσό πρωτεΐνης όπου υπάρχει μια αλληλοσυμπλήρωση των αμινοξέων της κόκκινης φακής με τα αμινοξέα των ζυμαρικών ολικής. Οι κόκκινες φακές πραγματικά μπορούν να απογειώσουν διατροφικά το πιάτο σας! Μάλιστα για όλη την δοσολογία του κιμά φακής, χρησιμοποιήθηκε μικρή ποσότητα ελαιολάδου, με αποτέλεσμα να είναι χαμηλές θερμιδικά.

Υλικά:

  • Κόκκινες φακές (250γρ.)
  • Κονκασέ ντοματάκια (400γρ)
  • Πελτές ντομάτας (1 κ.γλ.)
  • Αλάτι (1/2 κ.γλ.)
  • Κανέλα (1/4 κ.γλ.)
  • Καρότο (1 μέτριο τμχ.)
  • Μπαχάρι (3 καρπούς ή 1/2κ.γλ. σκόνη)
  • Δάφνη (2 φύλλα)
  • Σκόρδο (1 τμχ.)
  • Κρεμμύδι (1 μικρό)
  • Ελαιόλαδο (2 κ.σ)
  • Χρυσόριζα (1/2 κ.γλ.)
  • Πιπεριά (1 πράσινη και ½ κόκκινη)
  • Ρίγανη (1/4 κ.γλ.)
  • Σιρόπι αγαύης (1 κ.σ.)
  • Νερό (2 φλ.)

Περιγραφή:

– Ξεπλένουμε καλά την κόκκινη φακή σε τρεχούμενο νερό, βάζουμε τις πιπεριές  ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα με λίγο νερό για να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.

– Ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον πελτέ, την φακή και το νερό και έπειτα ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός της ρίγανης του ελαιολάδου και του σκόρδου.

– Τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο ολόκληρο. Το αφήνουμε 5 λεπτά στην φωτιά και το κατεβάζουμε, προσθέτουμε την ρίγανη και αφαιρούμε το σκόρδο αν το επιθυμούμε.

– Ο κιμάς είναι έτοιμος.  Η τελική ποσότητα είναι  περίπου 700 γρ.

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε παιδιά και εφήβους, που δεν καταναλώνουν τα όσπρια με άλλον τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παιδική και εφηβική διατροφή, μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Κιμάς κόκκινης φακής μαγειρεμένος
Ο κιμάς κόκκινης φακής μαγειρεύεται…
Κιμάς κόκκινης φακής_plantbased.gr
Έτοιμος ο κιμάς κόκκινης φακής!

Για περισσότερες επιλογές για vegan μπιφτέκια οσπρίων, μπορείτε να δείτε το παρακάτω video στο κανάλι μας στο youtube:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*